Friday, July 17, 2015

Kjæsjkurs i sosiale medier

Jeg tenkte jeg skulle ta en liten runde på ulike sosiale medier i sommer. Hver  plattform vil få sitt eget blogginnlegg. Jeg velger å begynne med en tjeneste jeg synes får for lite oppmerksomhet: Pinterest. 

Pinterest er en digital oppslagstavle eller scrap book. De omtaler seg som en visuell bokmerketjeneste som lar deg oppdage og samle kreative ideer. En lager seg ulike tavler hvor en "pinner" artikler og bilder som passer på denne tavlen.  Mange følger for eksempler motekontoer på Instagram (kommer tilbake til senere), Pinterest har mye av den samme funksjonalitet, en kan følge ulike personers pins, det vil si bilder og artikler. Men i motsetning til på Instagram kan bilder og artikler samles som i en virtuell scrap book.

Pinterest er på grunn av sin visuelle karakter et utmerket verktøy til bruk innen utdanning, og en kommer ikke bort i copyright problematikk. Du kan samle innhold fra andres nettsider og "pin" de på din oppslagstavle. Dette fordi det automatisk opprettes en lenke til den nettsiden hvor du fant innholdet, slik at du og andre kan gå tilbake til kilden.  Dersom andre deler din pin kalles dette "repin".

Innen utdanning kan en bruke Pinterest for å


  • organisere og samle ideer
  • samle innhold, inkludert videoer
  • knytte kontakt og kommentere på elevens arbeid
  • samarbeide med andre lærere for ulike prosjekter
  • lage gruppe prosjekter hvor flere bidrar til å skape innhold


No comments: