Sunday, October 28, 2012

Alt som kan automatiseres vil automatiseres

Den tiden hvor lærerne sitter med store rettebunker kan kanskje snart være historie. Psykologiprofessor J. Swope ved Montgomery College i Maryland, USA har nå utviklet et webbasert verktøy som autograderer essays. I følge forskning gjort på dette verktøyet sammenfaller autograderingen med manuell gradering 93%-98% av tiden. Siden dette foreløpig er ung teknologi må en si at det er ganske så imponerende, og et meget godt alternativ til multiple choice tester. SAGrader er allerede i bruk ved University of Missouri, San Jose State University og University of Central Florida.  Når kommer noe slikt til et universitet nær deg?


4 comments:

Kjell Arild Welde said...

Jeg husker når datamaskinene inntok bankene. Protokollinnskriverne fikk nye oppgaver. De ble saksbehandlere. De begynte å låne ut penger. Du verden hvor mye penger de lånte ut på åttitallet.

Hva tror du retteløse lærere kommer til å ta seg til?

June Breivik said...

Jeg har enda til gode å høre en lærer si de har tid til overs, så da kan vel den tiden fylles med alt det de ikke rekker når de må rette ;)

Kjell Arild Welde said...

Nå har jeg litt tid til overs :) og kan si at jeg ser jeg gjerne at retting automatiseres like mye som jeg ser fram til at biler styrer seg selv.

Jeg skulle skrevet mer, mer om framtida og hvordan framtidsskolen bør bli, men dessverre jeg har noen prøver som ikke er rettet.

June Breivik said...

Hehe, det er faktisk biler som styrer seg selv, så det blir nok mer vanlig etterhvert det også ;)