Friday, January 30, 2009

Throwing the Sheep in the Boardroom

2008 var det året sosial web virkelig tok av. Plutselig havnet halve landet på Facebook, YouTube er blitt en naturlig del av mediebildet, og blogging har virkelig tatt av. Dette vil vi nok se mye mer av i 2009. I skoleverket prøver vi å få lærere og elever til å utnytte det potensialet som ligger i sosial web for læring, selvom en rektor i Oslo-skolen står frem og er stolt av at de ikke bruker disse mulighetene på deres skole. På arbeidsplassene er det likevel et stykke igjen før sosial web blir en naturlig del av hverdagen. Det vil si, vi ser etterhvert en to deling her, mellom bransjer som utnytter dette og bransjer som ikke gjør det.

Jeg har alltid vært en bokorm, liker å lese analoge bøker. Selvom jeg merker at nå når der er så mye spennende å lese på nett, leser jeg mindre tradisjonelle bøker. Jeg venter med lengsel og smerte på bøkenes svar på iPod. Tenk så fantastisk å kunne ha 300 bøker med se over alt, kunne tagge notater i dem og koble dem mot hverandre, merke sitater og referanser og alltid ha dem tilgjengelig, i en liten, håndterlig, lesbar duppeditt. Uansett, nå er jeg gått litt tom for lesestoff i heimen, og til tross for alt som finnes online, ville jeg ha meg noen nye bøker. De fleste bøker må en jo kjøpe i fysisk format. På min søken kom jeg over denne boken: Throwing the Sheep in the Boardroom. En bok om hvorfor sosial web ikke gjør sin entre på arbeidsplassen. Den så interessant ut, og her kommer en liten videosnutt om hva boken handler om.3 comments:

Martin said...

Den iPaperbacken, eller hva den nå blir kalt om 6 år vil jeg også ha! Og en ting er egne notater og tagger, men tenk når man også får andres notater og tagger rett inn.. når man snur iPaperbacken fra vannrett til loddrett på iPhonevis dukker plutselig kommentarer og referanser, margskriblinger og andre oppdateringer opp.. gleder meg til fremtiden!

Men er usikker på om det kommer til å bli iPaperbacken eller et par slitte gamle krimbøker jeg vil ta med meg på vinterferie for å lese foran peisen. Er det noen som leser her som har begynt å lese skjønnlitteratur relativt fast på skjerm?

Anonymous said...

Eg er einig at det kan bli spennande å lesa faglitteratur på den måten, det er det eg likar med diigo, at du kan notere og dele notata med andre. Men eg ser at eg brukar det lite førebels. Når det gjeld skjønnlitteratur, veit eg ikkje heilt. Det kan godt henda at eg er stokk konservativ på akkurat dette området, men eg vil gjerne ha bøkene mine! Dei er veldig bærbare - dei fleste! :)

June said...

@Martin fremtiden her herlig, for noen muligheter. Om du vil ha paperback eller leseplate kommer jo an på design, du kan jo ha mange flere krimromaner med deg på en leseplate

@Margreta blir litt som å sammenligne bøker med LP-plater, med fint cover, tekster, o.l. Hva er best: en iPod med hele lp-platesamlingen, eller en drøss med plater, som det kommer hakk i? Dersom designet og funksjonaliteten er god, vil jeg heller ha alle romanene, fagliteratur, etc på en leseplate. Merker at jeg plutselig har oppdaget hvor utrolig mye plass alle bøkene mine tar.