Wednesday, April 3, 2013

Hvorfor er digitale bøker dyrere en trykte bøker?

I dag opplevde jeg det igjen. Jeg skulle kjøpe en bok på Amazon, og som vanlig ønsker jeg Kindle varianten. Delvis fordi jeg er utålmodig: da får jeg boken med en gang, delvis på grunn av fleksiblitet og tilleggsfunksjoner den digitale boken har.  Men jeg har enda ikke kjøpt den boken - hvorfor?
Vel se på dette:Den trykte boken, i hardcover til og med, er betydelig billigere enn den digitale versjonen.  Du kan til og med få boken billigere som lydbok enn i digital utgave. Hva i all verden er meningen med det?  Den eneste grunnen jeg kan finne er at folk foretrekker digital utgave fremfor trykt. 

For å gjøre saken enda "bedre" (les: absurd) får jeg dette tilbudet når jeg ønsker å kjøpe Salman Khans bok: One World Schoolhouse:

 
 
 
En bok som handler om å lære i det digitale univers er KUN å få på papir!!!
 
Kan noen forklare meg dette?

4 comments:

Mandags Mor said...

Nei. Jeg kan ikke forklare dette, - jeg har lurt på det samme! Ender opp med å la være å kjøpe noe som helst. Surner, rett og slett...

Mandags Mor said...

Nei. Jeg kan ikke forklare dette, - jeg har lurt på det samme! Ender opp med å la være å kjøpe noe som helst. Surner, rett og slett...

Lage Thune Myrberget said...

Hehehe :-) Det koster å få det slik man vil ha det. Det handler ikke så mye om selve produktet, som om hvordan du ønsker å bruke produktet.

I platebransjen er det også rare fenomener. Der ville det sett omtrent slik ut: CDplaten er på slag til 59,-. Download koster 89,-...mens streaming allerede er gratis gjennom ditt abonnement hos Canal Digital.

Musikkvideoen - som kostet 1,2 millioner - ligger gratis på YouTube. Der finner du også to livekonserter med artisten.

Innholdet er altså både mer eller mindre gratis, men du kan i tilleggg velge å betale for hvor/hvordan du ønsker å oppleve/ bruke musikken.

Kanskje Spotify streamer lydbøker snart?

UPS! Det finnes allerede: http://mashable.com/2012/01/24/audiobooks-com/

Alastair Creelman said...

The empire strikes back ;-)