Friday, February 8, 2013

Studier på nett - en utfordring eller mulighet for universitetene?

Så har det skjedd, den digitale revolusjonen har tatt ett skritt videre.  Coursera har nå anonsert at de er i havn med arbeidet med å tilby studiepoeng. Nå kan du få studiepoeng i føgende fag ved følgende universiteter: • Pre-calculus from the University of California, Irvine.
 • Introduction to Genetics and Evolution from Duke University.
 • Bioelectricity: A Quantitative Approach from Duke University.
 • Calculus: Single Variable from the University of Pennsylvania.
 • Algebra from the University of California, Irvine (but only as a vocational credit).
 • Coursera har inngått en avtale med American Council of Education (ACE).  Mer enn 2000 universiteter og høyskoler tilbyr i dag ACE-godkjente studier.  

  De kritiske røstene mot MOOC mangler ikke, og mange hevder at MOOCér ikke kan erstatte campusopplevelsen. Men MOOC er som disruptive inovasjoner, det går først inn i "areas of non-consumption".  Det er ikke dem som i dag har tilgang til campusbaserte studier som vil omfavne moocéne.  Det er de millioner av mennesker som aldri, av ulike grunner, vil ha anledning til å studere ved disse institusjonene som nå tilbyr open online courses.  For som Sebastian Thrun sier: for at du skal studere ved et slik universitet må dine foreldre ha gjort mye riktig: du må ha gått på de riktige skoler, har riktig økonomisk og sosial bakgrunn og befinne deg på riktig greografisk sted. Dette er ikke tilfellet med MOOC. 

  Nå ta hvertfall dette tilbudet ett skritt videre, nå gir de kvalifiserte grader - what´s next? 
  No comments: